dilluns, 11 de març del 2013

La Propiocepció una manera d'entrenar

Fa ara uns 4 anys vaig tenir uns problemes d'esquena, lumbars i cervicals. Quan tens mal d'esquena la curació sol ser lenta i un 80 % de la població tard o d'hora acaba patint aquest tipus de dolor.
Una de les proves que fan en aquest casos es un Electromiograma, aquesta prova  consisteix en saber si els mals d'esquena tenen origen en el pinçament d'un nervi i la gran majoria dels casos aquests no estan danyats.
Aleshores d'on venen els mals d'esquena ? Es un preu a pagar per caminar drets ?
Aquestes preguntes i moltes més te les vas fent perque ningú et dóna moltes respostes.
Després d'un temps on únicament anava a la piscina a nedar d'esquena per no perdre musculatura i mantenir l'esquena més protegida va arribar un dia que vaig anar amb la fisioterapeuta del Cap Can Gibert del Pla i vaig començar la rehabilitació. Dels exercicis ara no en parlaré peró si de quin tipus i el perqué es fan així.
Actualment en rehabilitació exercicis de força, abdominals i qualsevol altra exercici d'aquest tipus estan descatalogats. Els exercicis que es fan tenen a veure amb reeducar el cervell, ja que aquest envia missatges incorrectes al cos i per aixó agafem males postures que a la llarga ens provoquen diverses lesions.
Es treballent exercicis amb pilotes per treballar sobre tot l'equilibri.
Un hospital de Chicago són els que utilitzen les tècniques més modernes i són la referència mundial.
Els que anem a la muntanya a caminar segurament fem menys estiraments i tonifiquem que els corredors peró nosaltres segurament no hi anem a passejar a la muntanya ja que 10, 20, 30 ,40 o 140 km amb desnivells de 2000 a 6000 metres no són presisament una activitat suau. 
Mirant vídeos i pàgines web per recuperar el més aviat  possible la pota he trobat informació sobre la  Propiocepció :
Se denomina sistema propioceptivo al conjunto de receptores y nervios que componen la propiocepción.El término correcto sería proprioceptivo pues deriva del latín proprius, que significa propio. Pero en la actualidad se ha impuesto el uso en la comunidad médica del término propioceptivo y éste se considera válido.A diferencia de los seis sentidos de exterocepción (visión, gusto, olfato, tacto, audición y sistema vestibular) por los que percibimos el mundo exterior, la propiocepción es un sentido de interocepción por el que se tiene conciencia del estado interno del cuerpo.
Aquesta definició es treta de wikipedia i ara us paso un vídeo.


Es un entrenament de Rafa Nadal  ell treballa amb un 

plataforma vibratoria però es millor fer-ho amb un superficie i

inestable.

Salut , Quilòmetres i a pensar com un senglar.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada