dilluns, 16 de desembre del 2013

X Caminada Popular de Mura

                                               

Per segon any consecutiu he fet aquesta Caminada que va transcórrer pels termes municipals de Mura, Talamanca i Rocafort.

Hi havia dues rutes una curta de 21 km i la llarga de 25 km les dues anaven per  vinyes i antigues tines al seu peu.

Un relleu accidentat, les males comunicacions van fer que fos més econòmic fer tines a peu de vinya que transportar els raïms amb portadores fins els Masos o als pobles sobretot si aquests eren lluny.

El nou comerç obert a Amèrica i l'arribada de l a fil.loxera a França van fer que la vinya fos un gran negoci.

Aquest any la caminada anava per aquestes vinyes i el territori  ha canviat poc aquests pobles encara estan bastat isolats ja que les comunicacions no han millorat massa els darrers anys .

Aquesta terra no es de grans muntanyes n'hi de grans paisatges més aviat es una terra i un bosc que tradicional ment havia donat un gran rendiment i actualment esta tot mig abandonat.

Actualment es el Parc Natural de la Mola i la Serra de l'Òbac i un dels indrets més visitats de Catalunya per la seva proximitat a grans urbs com Sabadell i Terrassa.

Aquesta caminada no es multitudiària i això fa que els camins i corriols no estiguin col·lapsats, els avituall aments molt correctes i ben distribuïts.

Una caminada molt recomanable.



                                   














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada